HOME

NIEUWS

REGIONIEUWS

ALGEMEEN

VOERTUIG

KAZERNE

WVD-TEAM

GASPAKTEAM

HISTORIE

JEUGDBRANDWEER

UITRUKKEN

NIEUWSBRIEF

GASTENBOEK

LINKS

DISCLAIMER

CONTACT
Enorme ravage na ongeval met caravan op Philipsdam

Bij een ongeval met een personenauto en een auto met caravan zijn zaterdagmorgen 2 augustus 2008 op de Philipsdam bij Sint Philipsland twee gewonden gevallen. Drie ambulances, de brandweer van Sint Philipsland en diverse politievoertuigen kwamen ter plaatse. De weg is geruime tijd afgesloten geweest om de ravage op te ruimen.

Omstreeks half acht zaterdagochtend reed een 20-jarige automobilist uit Dinteloord over de Philipsdam in de richting van Sint Philipsland. Door nog onbekende oorzaak kwam hij vervolgens op de verkeerde weghelft terecht, waarna hij in botsing kwam met een auto en caravan die hem op de andere weghelft tegemoet kwamen. De auto met daarachter de caravan werd bestuurd door een 26-jarige inwoner van de gemeente Schouwen-Duiveland. Hij week nog uit maar kon een botsing niet meer voorkomen. Een complete ravage was het gevolg. De Dinteloorder raakte eerste de auto en kwam vervolgens frontaal in aanraking met de caravan.

De brandweer van Sint Philipsland en een drietal ambulances werden gealarmeerd om hulp te verlenen. De twee inzittenden van de personenauto, de 20-jarige bestuurder en zijn even oude passagier, werden door ambulancepersoneel behandeld. Zij werden beiden met hoofd- en nekletsel en schaafwonden per ambulance naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom gebracht. De inzittenden van het voertuig dat de caravan trok kwamen met de schrik vrij.

Tot omstreeks half twaalf is de Philipsdam compleet afgesloten geweest voor het verkeer. De verongelukte caravan zorgde voor een enorme ravage over het hele wegdek en de naastgelegen parallelweg. Met behulp van een bergingsbedrijf, kantonniers van de provincie Zeeland en een tractor met veegapparatuur werd de weg schoon gemaakt. De dienst verkeersongevallenanalyse van de politie heeft onderzoek verricht naar de toedracht van het ongeval.

Tekst en foto's: Jan-Willem KempeneersAll rights reserved - © 2005-2009 - Realisatie: Kempeneers Multimedia