HOME

NIEUWS

REGIONIEUWS

ALGEMEEN

VOERTUIG

KAZERNE

WVD-TEAM

GASPAKTEAM

HISTORIE

JEUGDBRANDWEER

UITRUKKEN

NIEUWSBRIEF

GASTENBOEK

LINKS

DISCLAIMER

CONTACT
Blusgroep Sint Philipsland oefent ongeval en ammonialekkage

Twee personen zijn maandagavond 8 december 2008 op het havenplateau in Sint Philipsland uit hun auto geknipt door de plaatselijke blusgroep. Ook heeft de brandweer een afsluiter waaruit ammonia lekte gedicht. Gelukkig was dit alles onderdeel van een oefening. Doel van de oefening was het op de juiste wijze openknippen van een voertuig en het werken met chemiepakken.

De blusgroep Sint Philipsland kreeg een melding van een ongeval op het havenplateau te Sint Philipsland. Ter plaatse was een auto van de dijk gereden. Twee personen die in de auto zaten moesten door de brandweerlieden worden bevrijd. Bij het van de dijk rijden had de auto een ammonialeiding geraakt, waardoor de afsluiter was gaan lekken.

De Fliplandse spuitgasten hebben op verschillende manieren de technieken geoefend om op veilige wijze een auto open te knippen. Ook het werken in een chemiepak kon goed geoefend worden door het dichten van de lekkende ammonialeiding. Aan het eind van de avond was weinig meer over van de oefenauto.

Tekst en foto's: Jan-Willem Kempeneers


All rights reserved - © 2005-2009 - Realisatie: Kempeneers Multimedia