HOME

NIEUWS

REGIONIEUWS

ALGEMEEN

VOERTUIG

KAZERNE

WVD-TEAM

GASPAKTEAM

HISTORIE

JEUGDBRANDWEER

UITRUKKEN

NIEUWSBRIEF

GASTENBOEK

LINKS

DISCLAIMER

CONTACT
Vrouw komt om het leven bij eenzijdig ongeval Noordweg

Bij een eenzijdig ongeval op de Noordweg te Sint Philipsland is donderdagavond 10 juli 2008 een 25-jarige vrouw uit de gemeente Tholen om het leven gekomen. Ze sloeg met haar auto enkele keren over de kop en belandde in een naast de weg gelegen sloot. De vrouw is nog lange tijd gereanimeerd; echter zonder positief resultaat. De vrouw is de derde verkeersdode binnen enkele maanden tijd in de gemeente Tholen.

Omstreeks twintig minuten voor acht op donderdagavond werd de brandweer van Sint Philipsland gealarmeerd voor een ongeval op de Noordweg. Al snel na de alarmering was de blusgroep ter plaatse. Een bewoner van een huis aan de Noordweg had de vrouw gevonden in de berm van de weg. Haar auto lag op de kop in de sloot. De omwonende was inmiddels een reanimatie gestart, die werd overgenomen door de brandweerlieden en later door ambulancepersoneel. Inmiddels waren ook verschillende ambulances ter plaatse, alsmede diverse politievoertuigen.

Vanuit Nijmegen werd de traumahelikopter naar het Zeeuwse gedirigeerd. Zon drie kwartier na de melding was deze heli ter plaatse. Omdat de Rotterdamse heli s avonds en s nachts niet mag vliegen kwam de helikopter uit Nijmegen ter plaatse. De piloot zette de heli, na zon drie kwartier vliegen, op de Noordweg, nabij het ongeval, aan de grond. De gehele Noordweg was afgesloten voor al het verkeer.

Omstreeks half tien die avond is de dienst Verkeers Ongevallen Analyse van de politie een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. De gehavende auto van het slachtoffer is uit de sloot getakeld en door een bergingsbedrijf afgevoerd. De politie zal nog technisch onderzoek verrichten aan het voertuig

Zon tien jaar geleden stond Tholen erom bekend dat het niet best was gesteld met de verkeersveiligheid. Na de eeuwwisseling ging het de goede kant op met n en soms nul doden per jaar, maar nu lijkt het tij weer te keren. Sinds eind april kwamen in de gemeente Tholen drie mens om het leven bij een verkeersongeval. Eind juni kwam een man om het leven bij een eenzijdig ongeval op de Oudelandsedijk tussen Sint-Annaland en Stavenisse. Hij kwam op de dijk naar alle waarschijnlijkheid in de berm terecht en reed na een stuurcorrectie tegen een boom. Eind april overleed een man uit Stavenisse bij een frontale botsing bij Poortvliet.

Burgemeester Nuis van Tholen, die donderdag aanwezig was op de plaats van het ongeval, zegt dat het ook hem niet is ontgaan dat dit jaar inmiddels de derde verkeersdode op Tholen gevallen is. Ik heb geen idee hoe het komt dat er meer slachtoffers vallen dan eerdere jaren, maar het is ook nu niet het moment om daarover te speculeren als er nog onderzoeken lopen, aldus Nuis.

Tekst en foto's: Jan-Willem Kempeneers

All rights reserved - © 2005-2009 - Realisatie: Kempeneers Multimedia