HOME

NIEUWS

REGIONIEUWS

ALGEMEEN

VOERTUIG

KAZERNE

WVD-TEAM

GASPAKTEAM

HISTORIE

JEUGDBRANDWEER

UITRUKKEN

NIEUWSBRIEF

GASTENBOEK

LINKS

DISCLAIMER

CONTACT
Vermiste duiker na drie maanden gevonden in Zijpe

In het Zijpe bij Sint Philipsland is donderdagmiddag het lichaam van een duiker gevonden. Het gaat om de 35-jarige Belgische duiker die sinds 6 april vermist was. Hulpdiensten hebben toen dagen gezocht naar de man, echter zonder resultaat. Donderdag werd de man gevonden door enkele sportvissers.

Het stoffelijk overschot van de duiker kwam donderdagmiddag boven drijven aan de linkerkant van de linkerpier bij het voormalige veerplein bij Anna Jacobapolder. De vindplaats is slechts enkele meters verwijdert van de plaats waar de man in april dit jaar te water ging. Een grote zoekactie van zo’n vier dagen met onder andere geavanceerde sonarapparatuur leverde destijds niets op. Volgens woordvoerder Ed Kraszewski van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) is destijds het gebied volledig uitgekamd.

Twee sportvissers die donderdagmiddag aan het vissen waren op de pier bij het Zijpe zagen de duiker boven komen drijven. “Ik dacht eerst dat het een hoop vuil was, maar toen ik goed keek zag ik dat het een duiker was”, aldus een Belgische sportvisser. Volgens Kraszewski van het KLPD was donderdag nog niet zeker dat het inderdaad de duiker was. “Hij droeg een zwart duikpak, maar dat was nog niet voldoende bewijs.” Op het lichaam is sectie verricht om vast te kunnen stellen of het daadwerkelijk de vermiste Belg is. Donderdag had de politie echter al wel een sterk vermoeden dat het inderdaad om de bewuste duiker ging.

De waterpolitie heeft met een rubberboot en twee medewerkers in duikpakken het lichaam geborgen. Vervolgens is de rubberboot aan boord van de patrouilleboot getakeld, waarna het stoffelijk overschot in Bruinisse aan land is gebracht. Vrijdag maakte een woordvoerder van het KLPD bekend dat het inderdaad gaat om de sinds 6 april vermiste 35-jarige duiker uit het Belgische Vliersele. De identiteit van de man is vastgesteld met behulp van de gebitsstatus. Vooralsnog is met het vinden van de man nog geen duidelijkheid verkregen over de oorzaak van het overlijden.

Tekst en foto's: Jan-Willem KempeneersAll rights reserved - © 2005-2009 - Realisatie: Kempeneers Multimedia