HOME

NIEUWS

REGIONIEUWS

ALGEMEEN

VOERTUIG

KAZERNE

WVD-TEAM

GASPAKTEAM

HISTORIE

JEUGDBRANDWEER

UITRUKKEN

NIEUWSBRIEF

GASTENBOEK

LINKS

DISCLAIMER

CONTACT
Junioren jeugdbrandweer plaatsen zich voor finale

De junioren van de Fliplandse jeugdbrandweer hebben zich zaterdag 14 juni 2008 geplaatst voor de landelijke finalewedstrijden. Zaterdag streden ze om de kwalificatie tijdens de halve finale in Krimpen aan den IJssel.

De juniorenploeg kreeg een melding van een binnenbrand te verwerken. Bevelvoerder Jan-Kees van Harberden rukte met zijn manschappen uit om de brand te blussen. De aanvalsploeg, Dirk en Pieter Buijs, ging op verkenning en trof de eigenaar van het pand aan. Deze wist te vertellen dat er brand was in een garage. Inmiddels was de waterwinning opgebouwd door pompbediener Johnny Kloet, samen met Lennard Noorthoek en Corné Kosten. Met twee stralen kon vervolgens de brand geblust worden. Matthijs van der Welle en Ramon van der Reest stonden reserve bij de junioren.

De aspiranten moesten een brand bestrijden in een industrieel pand. Een geparkeerd busje voor het pand duidde erop dat er een persoon in het pand aanwezig zou zijn. De jonge spuitgasten onder leiding van bevelvoerder Reinier van Dis redden deze man uit het pand en droegen hem over aan de ambulancedienst. De aanvalsploeg bestond uit Marcel van Duuren en Evert Walpot. De waterwinning werd verzorgd door pompbediener Adrie van Vossen en de waterploeg, bestaande uit Lourens Riemens en Coen van Nieuwenhuijzen. Nadat de brandhaarden gevonden waren konden deze geblust worden, waarna de ploeg in kon rukken.

Tijdens de prijsuitreiking bleek de inzet van de aspiranten goed voor een 8e plaats. De junioren presteerden beter en behaalden een 6e plaats. Hiermee plaatsten zij zich voor de landelijke finale op 4 oktober in Haaften.

Overigens zal de Fliplandse jeugdbrandweer aanstaande woensdagavond 18 juni 2008 langs de deuren komen voor de traditionele lootjesverkoop. Zoals ieder jaar zijn er weer leuke prijzen te winnen. De trekking is ’s avonds tijdens de braderie die zaterdag gehouden wordt op Sint Philipsland.

Tekst en foto's: Jan-Willem Kempeneers
All rights reserved - © 2005-2009 - Realisatie: Kempeneers Multimedia