HOME

NIEUWS

REGIONIEUWS

ALGEMEEN

VOERTUIG

KAZERNE

WVD-TEAM

GASPAKTEAM

HISTORIE

JEUGDBRANDWEER

UITRUKKEN

NIEUWSBRIEF

GASTENBOEK

LINKS

DISCLAIMER

CONTACT
Jeugdbrandweer Flipland speelt wedstrijden in s Gravenpolder

De junioren en adspiranten van de jeugdbrandweer van Sint Philipsland hebben zaterdag 15 november 2008 deelgenomen aan onderlinge Zeeuwse wedstrijden in s Gravenpolder. Deze jaarlijks terugkerende wedstrijden zijn een goede oefening voor het echte wedstrijdseizoen. De junioren behaalden een 4e plaats, terwijl de adspiranten op een 8e plaats eindigden.

De junioren blusten een brand in een werkplaats aan de Baarlandsezandweg. Buiten bleek wat afval in brand te staan wat doorgeslagen was naar de binnenzijde van het pand. Door vakkundig twee stralen op deze brandhaarden in te zetten was deze snel onder controle.

De adspiranten kregen te maken met een slachtoffer dat nog in het pand zat. Deze moest eerst worden gered en overgedragen worden aan de ambulancedienst. Door ook bij deze melding twee stralen hogedruk in te zetten konden de brandhaarden snel geblust worden. Tijdens de prijsuitreiking bleek de inzet van de adspiranten goed voor een 8e plaats. De junioren eindigden op een 4e plaats, wat zeker geen slechte prestatie is voor een nog jonge ploeg.

Tekst en foto's: Jan-Willem Kempeneers
All rights reserved - © 2005-2009 - Realisatie: Kempeneers Multimedia