HOME

NIEUWS

REGIONIEUWS

ALGEMEEN

VOERTUIG

KAZERNE

WVD-TEAM

GASPAKTEAM

HISTORIE

JEUGDBRANDWEER

UITRUKKEN

NIEUWSBRIEF

GASTENBOEK

LINKS

DISCLAIMER

CONTACT
Junioren jeugdbrandweer zesde bij landelijke titelstrijd

De juniorenploeg van de jeugdbrandweer Sint Philipsland is zaterdag zesde geworden tijdens de landelijke wedstrijden. De ploeg nam het in Haaften-Neerijnen op tegen negen andere teams. Eerder hadden de junioren zich al geplaatst voor deze wedstrijd.

De juniorenploeg, onder leiding van bevelvoerder Jan-Kees van Harberden, kreeg zaterdag een melding van een brand in een boerderij. Toen de ploeg ter plaatse was stuurde de bevelvoerder zijn aanvalsploeg, bestaande uit de broers Dirk en Pieter Buijs, op verkenning. Al snel werd een brand gevonden in één van de stallen van de boerderij. Direct werd hierop de eerste straal ingezet.

Inmiddels verzorgde pompbediener Johnny Kloet de waterwinning, samen met de waterploeg, Lennard Noorthoek en Corné Kosten. Toen deze gereed was kregen zij opdracht van de bevelvoerder om door te verkennen, voorbij de reeds gevonden brandhaard. In een naastgelegen ruimte stuitten ze vervolgens op een tweetal geiten die gered moesten worden. De jeugdige spuitgasten begeleidden de dieren naar buiten om ze vervolgens over te dragen aan de inmiddels ter plaatse gekomen dierenambulance. Na de redding kon vervolgens een tweede brandhaard gevonden worden, waar door de waterploeg de tweede straal op ingezet werd.

Bij de prijsuitreiking bleek de inzet van de Fliplandse junioren goed voor een 6e plaats. Een uitstekende prestatie voor een vrij jonge ploeg die de laatste tijd veel veranderingen heeft doorgemaakt. Opmerkelijk was dat vijf van de tien deelnemende ploegen uit Zeeland kwamen. Naast Sint Philipsland waren dat de korpsen van Goes, Veere, Westerschouwen en Middelburg. De ploeg uit Oisterwijk eindigde overigens op de eerste plaats.

Tekst en foto's: Jan-Willem Kempeneers


All rights reserved - © 2005-2009 - Realisatie: Kempeneers Multimedia