HOME

NIEUWS

REGIONIEUWS

ALGEMEEN

VOERTUIG

KAZERNE

WVD-TEAM

GASPAKTEAM

HISTORIE

JEUGDBRANDWEER

UITRUKKEN

NIEUWSBRIEF

GASTENBOEK

LINKS

DISCLAIMER

CONTACT
Dode bij frontale aanrijding met vrachtwagen op Philipsdam

Woensdagmiddag 10 september 2008 heeft op de Philipsdam tussen Sint Philipsland en Bruinisse een ernstig ongeval plaatsgevonden tussen een personenauto en een vrachtwagen. En persoon, de bestuurder van de personenwagen, is hierbij om het leven gekomen. Omstreeks kwart voor twaalf kwamen de twee voertuigen ter hoogte van hectometerpaal 19.1 met elkaar in botsing. De chauffeur van de vrachtwagen, een 41-jarige man uit Willemstad, probeerde nog uit te wijken maar dit lukte slechts gedeeltelijk. De personenauto botste frontaal op de vrachtwagen.

Direct na het ongeval werden de hulpdiensten gealarmeerd. Uit Zierikzee kwam een ambulance ter plaatse en ook werden de brandweerkorpsen van Bruinisse en Sint-Philipsland gealarmeerd. Ter plaatse gekomen bleek echter al snel dat alle hulp te laat was voor de 59-jarige bestuurder van de personenauto. De eveneens gealarmeerde traumahelikopter werd daarop geannuleerd en is niet meer ter plaatse geweest. De personenauto, waarvan de bestuurder afkomstig was uit de gemeente Schouwen-Duiveland, kwam op de hoofdrijbaan tegen de vangrail tot stilstand. De vrachtwagen was door de berm en een greppel geschoten en had naast de parallelweg de vangrail geraakt.

De Philipsdam is tot omstreeks kwart voor zes 's middags afgesloten geweest voor al het verkeer. De personenauto is door een bergingsbedrijf afgevoerd waarna de bestuurder op een afgesloten plaats uit de auto gehaald kon worden. De vrachtwagen is met groot materieel geborgen door een bergingsbedrijf met behulp van een telekraan. Het wrak is onder politiebegeleiding afgevoerd op een dieplader. De politie heeft ter plaatse onderzoek verricht naar de oorzaak van het ongeval. De uitkomst hiervan is nog niet bekend. De enorme ravage op het wegdek is opgeruimd door de wegbeheerder.

Tekst en foto's: Jan-Willem Kempeneers

All rights reserved - © 2005-2009 - Realisatie: Kempeneers Multimedia