HOME

NIEUWS

REGIONIEUWS

ALGEMEEN

VOERTUIG

KAZERNE

WVD-TEAM

GASPAKTEAM

HISTORIE

JEUGDBRANDWEER

UITRUKKEN

NIEUWSBRIEF

GASTENBOEK

LINKS

DISCLAIMER

CONTACT
Twee leden afgezwaaid op jaarlijkse feestavond jeugdbrandweer

Twee leden van de Fliplandse jeugdbrandweer hebben vrijdag 6 maart 2009 tijdens de jaarlijkse feestavond afscheid genomen. Coen van Nieuwenhuijzen en Marthyn Mol verlaten de jeugdbrandweer vanwege het bereiken van de maximumleeftijd van achttien jaar. De lege plaatsen zijn al opgevuld; maar liefst zes nieuwe leden zijn de afgelopen tijd bij het korps gekomen.

De scheidende leden werden thuis opgehaald met de brandweerwagen. Deze traditie keert jaarlijks terug als afscheid wordt genomen van jeugdleden. In de brandweerkazerne keek leider Arco Kunst terug op het afgelopen jaar. Een jaar met goede resultaten voor de jeugdige spuitgasten. De juniorenploeg presteerde het zelfs om de 6e plaats te behalen tijdens de landelijke titelstrijd.

Ook commandant Koos de Feijter prees de junioren en adspiranten. Hij bedankte verder Coen en Marthyn voor hun jaren trouwe dienst en hun inzet voor de jeugdbrandweer. Uit handen van De Feijter ontvingen ze respectievelijk een oorkonde en een medaille. Vervolgens werden beide jongens nog in de bloemetjes gezet.

De Fliplandse jeugdbrandweer heeft overigens geen gebrek aan nieuwe leden. De afgelopen tijd zijn maar liefst zes nieuwe leden verwelkomd. Carlo Hoek, Daan Kempeneers, Mark Kosten, Remco Pronk en Jos van de Ree zijn deel uit gaan maken van de juniorenploeg. De adspirantenploeg wordt sinds kort versterkt door Jordy Mol. Het vervolg van de feestavond werd een gezellig samenzijn waarbij voor ieder wat te eten en te drinken was.

Tekst: Jan-Willem Kempeneers
Foto's: Jan-Willem Kempeneers en Rianne Kunst
All rights reserved - © 2005-2009 - Realisatie: Kempeneers Multimedia