HOME

NIEUWS

REGIONIEUWS

ALGEMEEN

VOERTUIG

KAZERNE

WVD-TEAM

GASPAKTEAM

HISTORIE

JEUGDBRANDWEER

UITRUKKEN

NIEUWSBRIEF

GASTENBOEK

LINKS

DISCLAIMER

CONTACT
Junioren 5e en adspiranten 4e op wedstrijden in Dinteloord

Zowel de junioren als de adspiranten van de jeugdbrandweer van Sint Philipsland hebben zaterdag 21 maart 2009 deelgenomen aan de onderlinge Brabantse wedstrijden. De jeugdige spuitgasten verschenen zaterdagmorgen aan de start in Dinteloord. Beide ploegen moest een fictieve brand bestrijden en werden beoordeeld op hun prestaties. De adspiranten eindigden op een vierde plaats, de junioren werden vijfde.

De objecten van de junioren en adspiranten waren beide te vinden aan de Westerstraat in Dinteloord. De adspiranten moesten een brand blussen in een pand van een handel in zonweringen. De junioren bestreden het vuur in een sloopgebouw op de hoek van de straat. Door twee stralen in te zetten op de gevonden brandhaarden konden die worden geblust.

Met name het eindresultaat van de juniorenploeg is een goede stimulans voor de ploeg. Vijf van de zes ploegleden speelden deze wedstrijd met slechts enkele weken oefenervaring. Duidelijk is dat heel wat kwaliteiten in deze ploeg schuilen die in de volgende wedstrijden tot uiting moeten komen. De onderlinge wedstrijd in Brabant is een goede oefening voor de officiŽle wedstrijden. Zowel de junioren als de adspiranten spelen op 23 mei in Noordwijkerhout de voorrondes van de landelijke jeugdbrandweerwedstrijden.

Tekst en foto's: Jan-Willem Kempeneers


All rights reserved - © 2005-2009 - Realisatie: Kempeneers Multimedia