HOME

NIEUWS

REGIONIEUWS

ALGEMEEN

VOERTUIG

KAZERNE

WVD-TEAM

GASPAKTEAM

HISTORIE

JEUGDBRANDWEER

UITRUKKEN

NIEUWSBRIEF

GASTENBOEK

LINKS

DISCLAIMER

CONTACT
Junioren en aspiranten met vierde plaats net niet in halve finale

De junioren en aspiranten van de jeugdbrandweer uit Sint Philipsland hebben zich zaterdag 23 mei 2009 net niet weten te plaatsen voor de halve finale. Beide ploegen eindigden in Noordwijkerhout op een vierde plaats. Net te weinig voor een plaatsje op het erepodium.

De junioren kregen als wedstrijdobject een brand in een schoolgebouw voorgeschoteld. Door een goede verkenning wisten de jonge brandweerlieden de brand snel te vinden. Nadat hierop de eerste straal was ingezet kon verder gezocht worden naar een doorslag. Ook deze brandhaard was snel gevonden, waarna hierop de tweede straal werd afgelegd. De brand was vervolgens snel geblust waarna het team weer in kon pakken.

De aspiranten hadden een stevige kluif aan een geŽnsceneerde brand in een voormalig politiebureau. Een loodgieter die met de gasleiding bezig was vertelde dat brand was ontstaan bij de gasmeter. De eerste straal werd, nadat elektriciteit en gas afgesloten waren, snel ingezet op deze brandhaard. De tweede straal werd vervolgens afgelegd op de uitbreiding, die na een doorverkenning op de bovenverdieping werd ontdekt.

De inzet van beide ploegen bleek op de prijsuitreiking goed voor een vierde plaats. Het aspirantenteam kwam net enkele punten tekort om zich te plaatsen voor de halve finale. Overigens heeft ook de juniorenploeg goed gepresteerd door met een jong team op de vierde plaats te eindigen.

Tekst en foto's: Jan-Willem Kempeneers


All rights reserved - © 2005-2009 - Realisatie: Kempeneers Multimedia