HOME

NIEUWS

REGIONIEUWS

ALGEMEEN

VOERTUIG

KAZERNE

WVD-TEAM

GASPAKTEAM

HISTORIE

JEUGDBRANDWEER

UITRUKKEN

NIEUWSBRIEF

GASTENBOEK

LINKS

DISCLAIMER

CONTACT
Camper rijdt Oosterschelde in bij Veerweg Stavenisse

Een sneu einde van de vakantie voor de Brabantse bestuurder van een camper. De camper van de 49-jarige man uit Heerle reed woensdag aan de Veerweg bij Stavenisse het water in. De brandweer en een bergingsbedrijf zijn uren in de weer geweest om het bijna 6000 kilo wegende voertuig uit de Oosterschelde te takelen.

Woensdagmorgen omstreeks 11 uur was de man aan het vissen op de vissteiger langs de Oosterschelde aan de Veerweg bij Stavenisse. De man had zijn camper op de parkeersteunen geplaatst en de motor van het voertuig laten draaien. Toen hij iets uit de camper wilde pakken struikelde hij en raakt daarbij de versnellingspook, met als gevolg dat het voertuig via een boothelling het water in reed. De man kon zichzelf redden door op tijd uit de camper te springen.

Een in eerste instantie gewaarschuwd bergingsbedrijf zag geen kans om de kampeerwagen te bergen. Vervolgens werd door de politie een ander bergingsbedrijf ingeschakeld. Omdat de camper een flink eind van de zeedijk lag werd omstreeks kwart voor twee de brandweer ingeschakeld. Zij kwamen met een boot en duikers ter plaatse. De duikers hebben vervolgens kettingen aan het voertuig bevestigd, waarna de berger met een lier de camper via de glooiing op de kant kon trekken.

Omstreeks vier uur werd de bergingsactie beŽindigd. De camper is afgevoerd door het bergingsbedrijf. De glooiing heeft volgens de politie vrijwel geen schade opgelopen. De kampeerwagen is echter total loss.

Tekst en foto's: Jan-Willem Kempeneers
All rights reserved - © 2005-2009 - Realisatie: Kempeneers Multimedia