HOME

NIEUWS

REGIONIEUWS

ALGEMEEN

VOERTUIG

KAZERNE

WVD-TEAM

GASPAKTEAM

HISTORIE

JEUGDBRANDWEER

UITRUKKEN

NIEUWSBRIEF

GASTENBOEK

LINKS

DISCLAIMER

CONTACT
Zoekactie naar vermiste matroos Krammersluizen gestaakt

Op het Volkerak ter hoogte van de Krammersluizen is tot vrijdagmiddag gezocht naar een 28-jarige matroos uit Urk. Toen de schipper van de Dijanne dinsdagmorgen zijn matroos kwijt was werden direct de hulpdiensten gealarmeerd. Vrijdag was de matroos na verschillende grote zoekacties nog niet gevonden. De zoekactie is daarop gestaakt.

Het binnenvaartschip Dijanne lag dinsdagmorgen in de Krammersluizen bij de Philipsdam en was op weg naar de Volkeraksluizen bij Willemstad. Toen het schip bijna bij de Volkeraksluizen was kwam de schipper er achter dat zijn matroos niet meer aan boord was. Hij maakte radiocontact, wat werd opgevangen door een schip van Rijkswaterstaat. Medewerkers van dit schip zijn vervolgens bij de Dijanne aan boord gegaan en hebben geholpen met het afmeren van het schip. Direct daarna zijn de hulpdiensten gealarmeerd en is een grote zoekactie op touw gezet.

In eerste instantie was niet duidelijk waar de matroos precies van boord moet zijn gevallen. Maar uit diverse aanwijzingen kon opgemerkt worden dat het noodlottige ongeval waarschijnlijk al net na de Krammersluizen moet hebben plaatsgevonden. Duikteams uit Goes en Tholen rukten uit naar de Krammersluizen, evenals de brandweer van Bruinisse. Verder werden een aantal politie- en reddingsboten ingezet alsmede een helikopter van de politie. Toen echter omstreeks 13:00 uur nog niets was gevonden en de kans op overleven vrijwel nihil was zijn de brandweerploegen ingerukt. De politie is wel verder gegaan met het zoeken.

Sinds dinsdagmiddag is ook de Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen (SOAD) uit Urk aan het zoeken. Vrijdag is nog geprobeerd om aan de hand van de gevaren koers van het schip de man te vinden, maar vrijdagmiddag had dat nog geen resultaat opgeleverd. De zoekactie is daarop gestaakt en alle instanties zijn gestopt met het zoeken. Volgens de dienst waterpolitie van het Korps Landelijke Politie Diensten zal tijdens surveillances de komende tijd extra opgelet worden of het lichaam ergens gezien wordt.

Tekst en foto's: Jan-Willem Kempeneers


All rights reserved - © 2005-2009 - Realisatie: Kempeneers Multimedia