HOME

NIEUWS

REGIONIEUWS

ALGEMEEN

VOERTUIG

KAZERNE

WVD-TEAM

GASPAKTEAM

HISTORIE

JEUGDBRANDWEER

UITRUKKEN

NIEUWSBRIEF

GASTENBOEK

LINKS

DISCLAIMER

CONTACT
Kinderen zeer ernstig gewond bij ongeval Tholen

Bij een aanrijding tussen twee personenauto’s op de kruising Langeweg/Groeneweg te Tholen zijn maandagochtend zes gewonden gevallen. Onder de gewonden waren vier kinderen van 2 tot en met 12 jaar oud, die er zeer ernstig aan toe zijn. De hulpdiensten rukten massaal uit om de slachtoffers uit de auto’s te bevrijden.

Omstreeks kwart over acht op maandagmorgen werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval met beknelling. Toen de eerste voertuigen ter plaatse kwamen was al snel duidelijk dat er opgeschaald moest worden. Direct werden naast de blusgroep Tholen ook de brandweerkorpsen uit Sint-Annaland en Sint-Maartensdijk gealarmeerd. Verder werden in totaal zes ambulances ter plaatse gestuurd, evenals twee traumahelikopters uit Nijmegen en Rotterdam. De laatste werd tijdens het aanvliegen geannuleerd.

Op de kruising waren twee personenauto’s met elkaar in botsing gekomen. Eén van de auto’s was hierbij in de sloot terecht gekomen. De brandweer assisteerde de ambulancedienst door verschillende delen van de voertuigen los te knippen zodat de inzittenden bevrijd konden worden. Ook legden zij loopplanken over de sloot zodat in de nabijheid van het voertuig gewerkt kon worden.

De bestuurder van één van de auto’s is een 18-jarige jongen uit de gemeente Tholen. Hij is met onbekende verwondingen naar het Franciscus ziekenhuis in Roosendaal gebracht. De andere auto werd bestuurd door een 41-jarige vrouw. De vier kinderen in de auto zijn 2, 4, 6 en 12 jaar oud en eveneens afkomstig uit de gemeente Tholen. De vrouw en één van de kinderen zijn eveneens overgebracht naar het ziekenhuis in Roosendaal. De drie andere kinderen zijn met spoed overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Later zijn zij overgebracht naar het eveneens in Rotterdam gelegen Sophia Kinderziekenhuis.

Verkeersongevalanalisten van de politie hebben ter plaatse technisch onderzoek verricht naar de oorzaak van het ongeval. De Groeneweg en Langeweg zijn tot omstreeks twaalf uur afgesloten geweest voor het verkeer. Veel van de gewonden hebben botbreuken opgelopen bij het ongeval. Het 12-jarige meisje liep inwendig letsel op. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend.

Tekst en foto's: Jan-Willem Kempeneers

All rights reserved - © 2005-2009 - Realisatie: Kempeneers Multimedia