HOME

NIEUWS

REGIONIEUWS

ALGEMEEN

VOERTUIG

KAZERNE

WVD-TEAM

GASPAKTEAM

HISTORIE

JEUGDBRANDWEER

UITRUKKEN

NIEUWSBRIEF

GASTENBOEK

LINKS

DISCLAIMER

CONTACT
Twee gewonden bij frontale aanrijding op Grevelingendam

Bij een frontale aanrijding op de Grevelingendam (N59) tussen Bruinisse en Oude Tonge zijn vrijdagmiddag 21 november 2008 twee gewonden gevallen. Het ongeval gebeurde omstreeks kwart over twee op de N59 ter hoogte van de afslag naar de Philipsdam richting Sint Philipsland. De hulpdiensten rukten massaal uit om hulp te bieden.

Een 58-jarige Duitse automobilist reed omstreeks kwart over twee met zijn auto met aanhanger in de richting van Oude Tonge toen, vermoedelijk door de harde wind, de aanhanger losschoot van de trekhaak. De Duitser verloor hierdoor de controle over zijn voertuig en kwam vervolgens op de verkeerde weghelft terecht waar hij frontaal in botsing kwam met een tegemoetkomende personenauto. Dit voertuig werd bestuurd door een 67-jarige man uit Steenbergen. Deze man en een vrouw die bij hem in de auto zat moesten door de brandweer van Brunisse uit hun voertuig worden bevrijd.

Naast de brandweer, politie en twee ambulances kwam ook de traumahelikopter uit Rotterdam ter plaatse bij het ongeval. De weg is enkele uren dicht geweest voor al het verkeer, wat grote gevolgen had voor de verkeersdoorstroming ter plaatse tijdens de middagspits. Het verkeer werd later omgeleid over de parallelwegen. Over de toestand van de slachtoffers is niets bekend. De Duitse bestuurder kwam met de schrikt vrij en liep geen letsel op. De beide voertuigen die bij het ongeval betrokken waren raakten total loss. Ook de aanhangwagen van de Duitser liep flinke schade op.

Tekst en foto's: Jan-Willem Kempeneers
All rights reserved - © 2005-2009 - Realisatie: Kempeneers Multimedia