HOME

NIEUWS

REGIONIEUWS

ALGEMEEN

VOERTUIG

KAZERNE

WVD-TEAM

GASPAKTEAM

HISTORIE

JEUGDBRANDWEER

UITRUKKEN

NIEUWSBRIEF

GASTENBOEK

LINKS

DISCLAIMER

CONTACT
Thoolse automobilist gewond na politieachtervolging op Oesterdam

Zaterdagmorgen 14 februari 2009 is omstreeks 2:20 uur een 54-jarige man uit Tholen gewond geraakt toen hij met zijn auto van de weg raakte op de Oesterdam (N659). Dit gebeurde nadat hij met hoge snelheid op de vlucht sloeg voor de politie, die hem even tevoren een blaastest had afgenomen. Toen de agenten meldden dat de man was aangehouden ging hij er vandoor.

Om half drie werd de ambulance uit Sint-Maartensdijk met spoed gealarmeerd voor het ongeval. Zo'n twintig minuten later werd ook de blusgroep van Tholen gealarmeerd. Ook zij rukten onder prioriteit 1 uit naar de Oesterdam, evenals de Thoolse Officier van Dienst.

De politie, die onderweg was naar een melding, had de man eerder tijdens het doen van zijn behoefte naast de auto aangetroffen op de Oesterdam. Omdat de man onvast ter been was werd van hem een blaastest afgenomen, waaruit bleek dat hij te veel had gedronken. De man moest mee naar het politiebureau, maar zag kans om in zijn voertuig te stappen en er met hoge snelheid vandoor te gaan. De politie wilde de achtervolging inzetten, maar al na enkele honderden meters reed de man ter hoogte van hectometerpaaltje 6.9 in een lange bocht rechtdoor een dijk op. Volgens de politie heeft de man vervolgens een zweefvlucht gemaakt van minstens 50 meter, om enkele tientallen meters vanaf de weg, ter hoogte van hectometerpaaltje 7.2, tussen het riet tot stilstand te komen, vlakbij het water van het Zoommeer.

De agenten die vervolgens bij de auto kwamen zagen dat de automobilist niet aanspreekbaar was. Ook was er rookontwikkeling te zien in de auto, maar mogelijk was dit afkomstig van de uitgeklapte airbags. De automobilist is door het ambulancepersoneel en de blusgroep Tholen uit de auto gehaald en per brancard naar de ambulance gebracht. De 54-jarige Tholenaar werd door de politie ter plaatse aangehouden voor het overschrijden van de maximumsnelheid en voor het rijden onder invloed van alcohol. De man is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom, waar ook een bloedproef is afgenomen. De politie heeft het rijbewijs van de man ingenomen.

Omstreeks kwart voor vier rukten alle aanwezige hulpdiensten in. Omdat de auto enkele tientallen meters vanaf de weg lag is besloten om de berging uit te stellen tot later die ochtend. Een bergingsbedrijf heeft het vernielde voertuig vervolgens zaterdagochtend omstreeks half twaalf geborgen.

Tekst en foto's: Jan-Willem Kempeneers
All rights reserved - © 2005-2009 - Realisatie: Kempeneers Multimedia