HOME

NIEUWS

REGIONIEUWS

ALGEMEEN

VOERTUIG

KAZERNE

WVD-TEAM

GASPAKTEAM

HISTORIE

JEUGDBRANDWEER

UITRUKKEN

NIEUWSBRIEF

GASTENBOEK

LINKS

DISCLAIMER

CONTACT
Gewonde bij aanrijding op splitsing Postweg/Kadijk in Poortvliet

Zaterdagmiddag 17 januari 2009 omstreeks half 1 vond een ongeval plaats op de t-splitsing Kadijk/Postweg (N286) bij Poortvliet. Een automobiliste komend uit de richting Tholen wilde afslaan richting de Kadijk. Een achteropkomende bestuurder zag dit te laat en reed de stilstaande auto aan. De ambulance uit Sint-Maartensdijk kwam ter plaatse om één van de bestuurders over te brengen naar het ziekenhuis. De politie was met twee voertuigen ter plaatse om het verkeer over één rijstrook te leiden. Een bergingsbedrijf heeft de beide voertuigen afgevoerd.

Het is niet de eerste keer dat een ongeval plaatsvindt op deze locatie. In het verleden zijn hier al diverse kop/staartaanrijdingen geweest. Bij een aantal van deze aanrijding ontstond alleen blikschade. Bij een ander deel raakte steeds één of meerdere personen gewond. Drie jaar geleden kwam op dezelfde plaats een jonge vrouw om het leven. Ze merkte een auto die stilstond om linksaf te slaan te laat op en wilde deze links ontwijken, waarna ze frontaal in botsing kwam met een tegemoetkomende vrachtwagen.

Al in 2006 sprak de provincie Zeeland over het aanleggen van een extra strook voor links afslaand verkeer. Tot die tijd zou de berm gedeeltelijk verhard worden met doorgroeitegels zodat auto’s elkaar konden passeren. Deze passeerstrook is inderdaad aangelegd, maar de strook voor afslaand verkeer, die mogelijk al in 2007 aangelegd zou worden, ligt er tot op heden nog niet.

Tekst en foto's: Jan-Willem Kempeneers


All rights reserved - © 2005-2009 - Realisatie: Kempeneers Multimedia