HOME

NIEUWS

REGIONIEUWS

ALGEMEEN

VOERTUIG

KAZERNE

WVD-TEAM

GASPAKTEAM

HISTORIE

JEUGDBRANDWEER

UITRUKKEN

NIEUWSBRIEF

GASTENBOEK

LINKS

DISCLAIMER

CONTACT
Opgelaaide buitenbrand op werkhaven weer geblust door brandweer

De brandweer van Sint Philipsland heeft handen vol werk gehad aan een buitenbrand op een pier van de werkhaven aan de Krabbenkreekweg. Zaterdagavond 4 juli 2009 werd even na half twaalf de blusgroep gealarmeerd voor de buitenbrand. Ter plaatse bleek brand te woeden op de buitenste pier van de werkhaven. Omdat het niet verantwoord werd geacht om met de tankautospuit in het donker de pier op te rijden, zijn de manschappen gewapend met vuurzwepen lopend naar de bewuste locatie gegaan.

Het in brand staande gras was met de vuurzwepen snel gedoofd. Een groter probleem was echter het aangespoelde stro wat tussen de basaltkeien lag. Dit kon niet met een vuurzweep geblust worden. In eerste instantie is geprobeerd om met twee rugspuiten de brand te doven. Dit lukte echter niet omdat het stro diep tussen de stenen lag. Nadien is met behulp van een klein dompelpompje water uit de werkhaven gepompt waarna de brand omstreeks 3:00 uur geblust kon worden.

Zondagmorgen 5 juli 2009 om 9:18 uur werd de blusgroep op verzoek van de Officier van Dienst echter weer gealarmeerd omdat bleek dat de brand weer woedde. Omdat het inmiddels licht was, is met de tankautospuit naar de brandhaard gereden. Met een hogedrukstraals is de brand vervolgens weer geblust. Zondagmiddag is een groep brandweerlieden nogmaals ter plaatse gegaan om de laatste brandende resten te doven. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Tekst en foto's: Jan-Willem Kempeneers
All rights reserved - © 2005-2009 - Realisatie: Kempeneers Multimedia