HOME

NIEUWS

REGIONIEUWS

ALGEMEEN

VOERTUIG

KAZERNE

WVD-TEAM

GASPAKTEAM

HISTORIE

JEUGDBRANDWEER

UITRUKKEN

NIEUWSBRIEF

GASTENBOEK

LINKS

DISCLAIMER

CONTACT
Brand in pindabranderij Sint-Maartensdijk woedt nog steeds

De brand in de pindabranderij in Sint-Maartensdijk woedt nog steeds. Brandweerploegen staan paraat om het vuur onder controle te houden. Zaterdagavond brak de enorme brand uit. Het vuur werd zaterdagavond bestreden door zo'n honderd brandweerlieden en dertig blusvoertuigen. De pindabranderij moet geheel als verloren worden beschouwd. Inmiddels is voor de gedupeerden het actiecentrum Centrale Registratie en Afhandeling Schade gestart. Dit actiecentrum registreert de gemelde schade als gevolg van de brand. Gedupeerden kunnen zich melden bij de gemeente Tholen.

Het college van burgemeester en wethouders van Tholen heeft de gedupeerden een brief gestuurd om hun betrokkenheid en medeleven kenbaar te maken. Ook zullen brieven gestuurd worden aan andere bedrijven op het industrieterrein die deze dagen mogelijk overlast ondervinden. Ook bedankt de gemeente per brief een aantal bedrijven die de hulpdiensten spontaan hebben gefaciliteerd tijdens de brand. De gemeente wijst verder nog op het oppervlaktewater rondom het bedrijventerrein in Sint-Maartensdijk. Dit water is mogelijk bruin van kleur wat veroorzaakt word door de aanwezige olie in het pindaverwerkingsbedrijf. De aanwezigheid van de bruine kleur heeft volgens de gemeente echter geen gevolgen voor de volksgezondheid.

De gemeente heeft overigens het advies gegeven aan omwonenden om ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten te houden. Dit omdat de rook die momenteel nog vrijkomt bij de brand stankoverlast en gezondheidsklachten kan veroorzaken. Als mensen echter uit de buurt blijven van de brandhaarden is er volgens de gemeente niets aan de hand

Tekst, foto's en video: Jan-Willem Kempeneers


All rights reserved - © 2005-2009 - Realisatie: Kempeneers Multimedia