HOME

NIEUWS

REGIONIEUWS

ALGEMEEN

VOERTUIG

KAZERNE

WVD-TEAM

GASPAKTEAM

HISTORIE

JEUGDBRANDWEER

UITRUKKEN

NIEUWSBRIEF

GASTENBOEK

LINKS

DISCLAIMER

CONTACT
Groen licht voor sloopwerkzaamheden bedrijfsverzamelgebouw Smerdiek

Morgenochtend 17 juni 2009 zal gestart worden met de sloop van het bedrijfsverzamelgebouw in Sint-Maartensdijk dat zaterdag door een enorme brand werd verwoest. De brandweer heeft groen licht gekregen van de verzekeraars. De sloop zal naar verwachting enkele dagen duren.

Het slopen van het pand zal naar verwachting enkele dagen in beslag gaan nemen. Het is de bedoeling dat slopers het gebouw als het ware gaan Ďafpellení. Dit houdt in dat gericht gesloopt gaat worden door een aantal specialistische bedrijven die de sloop op zich nemen. Ook zullen de slopers in samenwerking met de brandweer de pindaís uit het gebouw halen en afvoeren. Tot op heden stond de brandweer paraat om oplaaiende brandjes in de kiem te smoren.

De brandweer wijst erop dat de sloop gevolgen zal hebben voor de omgeving. Vanaf het begin zal er rookontwikkeling zijn die mogelijk voor overlast zal zorgen. Er wordt dan ook geadviseerd om langdurige blootstelling aan de rook te vermijden en ramen en deuren gesloten te houden. De brandweer zal regelmatig metingen blijven verrichten in de omgeving om de samenstelling van de rook te controleren.

Vanwege veiligheidsredenen heeft burgemeester Nuis van Tholen een noodverordening vastgesteld voor het gebied. Het gaat om het terrein dat begrensd wordt door de Nijverheidsweg, Schakelweg, Geulweg en Pluimpotweg. Iedereen die geen werkzaamheden in het gebied hoef te verrichten of in het gebied woont mag daar niet aanwezig zijn. De verordening is vandaag om 19:30 uur bekendgemaakt en in werking getreden. Het terrein waar gesloopt wordt zal bewaakt worden door beveiligingspersoneel. Ook zullen verkeersregelaars aanwezig zijn die ongewenst verkeer van het terrein weren.

Tekst en foto's: Jan-Willem Kempeneers


All rights reserved - © 2005-2009 - Realisatie: Kempeneers Multimedia