HOME

NIEUWS

REGIONIEUWS

ALGEMEEN

VOERTUIG

KAZERNE

WVD-TEAM

GASPAKTEAM

HISTORIE

JEUGDBRANDWEER

UITRUKKEN

NIEUWSBRIEF

GASTENBOEK

LINKS

DISCLAIMER

CONTACT




Man aangevallen door stier; brandweer assisteert ambulancedienst

In het natuurgebied Slikken van de Heen aan de Campweg bij Sint Philipsland is zondagmiddag 28 juni 2009 een man aangevallen door een Schotse Hooglander. De man raakte gewond en moest per brancard naar een ambulance gebracht worden. Omdat de man circa anderhalve kilometer vanaf de verharde weg lag werd de hulp ingeroepen van de brandweer van Sint Philipsland. Ook de blusgroep Sint-Annaland werd met spoed ter plaatse gevraagd.

De man schijnt een van de kalveren van de dieren geaaid te hebben waarop de stier de man aanviel en hem in de lucht gooide. Het dier is na de aanval op de vlucht geslagen. De politie meldde dat de man serieuze verwonding had opgelopen door de aanval. Ambulancepersoneel dat was reeds voor aankomst van de brandweer bij de man. De brandweer heeft de man vervolgens per brancard door het natuurgebied naar de ambulance gebracht.

De tilassistentie vergde mede door het warme weer en het moeilijk begaanbare natuurgebied veel inspanning van de aanwezige hulpverleners. De logistieke ploeg uit Sint-Annaland verzorgde dan ook voor voldoende drinken. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom. Over zijn toestand is niets bekend.

Zondagmorgen is de blusgroep Sint Philipsland overigens ook al uitgerukt. Ditmaal ging het om een buitenbrand aan de Del Campoweg. Ter plaatse bleek een stapel houten paaltjes in brand te staan. Het vuur woedde op een opslagterrein voor het werk aan de dijkversterkingen. De stapel paaltjes is door een kraan uit elkaar gehaald en afgeblust door de brandweer. Het korps kon na een kleine twee uur terug naar de kazerne.

Tekst: Jan-Willem Kempeneers
Foto's: Lourens Riemens


































All rights reserved - © 2005-2009 - Realisatie: Kempeneers Multimedia