HOME

NIEUWS

REGIONIEUWS

ALGEMEEN

VOERTUIG

KAZERNE

WVD-TEAM

GASPAKTEAM

HISTORIE

JEUGDBRANDWEER

UITRUKKEN

NIEUWSBRIEF

GASTENBOEK

LINKS

DISCLAIMER

CONTACT
Brugklassers volgen workshop van brandweer in Tholen

Brugklassers van het Westerpoort College en het Calvijn College in Tholen namen donderdag 26 maart 2009 in Tholen deel aan een workshopdag. Om de leerlingen van beide scholen meer met elkaar te betrekken is in samenwerking met de Thoolse jongerenraad deze dag georganiseerd. De leerlingen konden onder meer terecht bij workshops van de politie, brandweer en de Koninklijke Landmacht.

Maar ook minder spectaculaire workshops werden door de leerlingen bezocht. Zo waren er verder workshops bloemschikken en djembé, een soort houten trommel, spelen. De verschillende workshops werden georganiseerd rondom gemeenschapscentrum de Meulvliet aan de Zoekweg in Tholen, centraal gelegen tussen beide scholen. Het djembé spelen werd begeleid door een professionele muziekdocent. Met circa 70 leerlingen tegelijk sloegen de brugklassers aan het trommelen.

De workshop van de brandweer was voor veel jongelui erg populair. Na een theorieles moest met een brandblusser een echte brand geblust worden. Vervolgens konden de leerlingen zelf een vlam in de pan doven door achtereenvolgens het deksel op de pan te leggen en een blusdeken te gebruiken.

Tekst en foto's: Jan-Willem Kempeneers
All rights reserved - © 2005-2009 - Realisatie: Kempeneers Multimedia