HOME

NIEUWS

REGIONIEUWS

ALGEMEEN

VOERTUIG

KAZERNE

WVD-TEAM

GASPAKTEAM

HISTORIE

JEUGDBRANDWEER

UITRUKKEN

NIEUWSBRIEF

GASTENBOEK

LINKS

DISCLAIMER

CONTACT
Blusgroepen hebben veel werk aan overlast door noodweer

Het noodweer dat in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 mei 2009 over het land trok heeft ook op Tholen voor veel overlast gezorgd. Vrijwel alle blusgroepen moesten uitrukken voor omgewaaide bomen of wateroverlast. De blusgroep Sint Philipsland werd om 03:39 uur gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Lange Kruisweg. Bij het uitrukken bleek dat het mogelijk zou gaan om een binnenbrand in een schuur, waarna de brandweer met spoed ter plaatse ging. Ter plaatse bleek er echter niets aan de hand.

Toen de eerste melding binnen was liep het vervolgens letterlijk en figuurlijk storm. De blusgroep Stavenisse werd zes minuten na Sint Philipsland gealarmeerd voor een binnenbrand in de Dokter Bernhardistraat. De bliksem was ingeslagen in een woning en de zolder stond vol rook. Zo'n drie kwartier na de melding kon het nader bericht kleine brand gegeven worden. Om kwart voor zes die ochtend was de brand meester. De Stichting Salvage is ter plaatse geweest om de schade af te handelen. De blusgroep Stavenisse was tegen zeven uur weer terug op de kazerne.

De blusgroep Sint-Maartensdijk werd om 03:51 uur gealarmeerd. Zij gingen met de tankautospuit richting de Provincialeweg waar een aantal grote takken de doorgang versperden. De blusgroep Sint-Annaland zette enkele minuten later koers richting een woning in het Crooswijck. In deze woning stonden door de hevige regenval enkele centimeters water. Onderweg werden direct nog enkele grote takken opgeruimd die van bomen aan de Stoofweg waren gewaaid.

De blusgroep Tholen rukte om 04:05 uur uit naar de Langeweg in Oud-Vossemeer om een aantal omgewaaide bomen klein te zagen en zo de weg weer vrij te maken. Een uur later ging het korps naar de Hiksedijk in Oud-Vossemeer waar ook een boom was omgewaaid door het hevige noodweer. Tenslotte is de blusgroep Tholen nog ter plaatse geweest aan het Hertenkamp in Tholen waar eveneens een boom was geveld door de storm. De Thoolse brandweerlieden waren omstreeks zeven uur weer terug op de kazerne.

De foto's zijn gemaakt bij de inzetten van de brandweer in Sint-Annaland.

Tekst: Jan-Willem Kempeneers
Foto's: Leendert van der Klooster


All rights reserved - © 2005-2009 - Realisatie: Kempeneers Multimedia